Over Jorik

Met ongelooflijk veel plezier ben ik sinds mei 2018 jullie wethouder. Een tijd waarin ik elke dag als grote eer voel en alles geef voor de toekomst van mijn mede Doetinchemmers.

Loopbaan

Na mijn jeugd in Laren (Achterhoek) volgde ik de pedagogische academie en studeerde ik pedagogische wetenschappen. Ik behaalde mijn doctoraaldiploma onderwijskunde en heb later in mijn loopbaan de Master of Business Administration afgerond. Al vroeg vervulde ik diverse bestuursfuncties bij een kerk en verschillende verenigingen. Tijdens mijn studies ben ik actief gebleven in het verenigingsleven en heb ik gewerkt op verschillende basisscholen. In die tijd ontmoette ik mijn partner, waar ik zielsgelukkig mee ben.
In het hoger onderwijs heb ik me ontwikkeld als leidinggevende en trad ik toe tot landelijke netwerken. Ik werd lid van de RvT van twee stichtingen voor primair onderwijs. Sinds 2014 ben ik politiek actief in Doetinchem. Na 3 jaar werd ik lijsttrekker, waarna ik in 2018 het ambt van wethouder ging vervullen. Ik werd opnieuw gekozen als lijsttrekker en na de verkiezingen in 2022 kon ik een vervolg geven aan het wethouderschap. Met evenveel energie, maar nu met een nóg mooiere portefeuille.

Biografie

Mijn persoonlijke biografie kleurt de manier waarop ik naar de werkelijkheid kijk. Opvoeding, opleiding en opgedane ervaringen hebben mij gevormd tot wie ik ben. Lees verder…

Mijn werkervaring

Wethouder, Gemeente Doetinchem
(2018 – heden)
Portefeuille: onderwijs, werk & inkomen, inburgering, bestaanszekerheid, cultuur, diversiteit, volksgezondheid en jeugdgezondheidszorg.

Onderwijsmanager, Iselinge Hogeschool Doetinchem
(2009 – 2018)
Als lid van het management van Iselinge Hogeschool was ik leidinggevende van docenten en had ik een integrale verantwoordelijkheid voor het onderwijskundig beleid.

Docent onderwijskunde-pedagogiek, Iselinge Hogeschool Doetinchem
(2002 – 2009)
Als docent onderwijskunde-pedagogiek ging ik met studenten in op de didactiek van het lesgeven. Hoe leren kinderen en welke bijdrage heb je daarin als leraar basisonderwijs?

Leerplanontwikkelaar in opleiding, SLO Enschede
(2001 – 2002)
Bij Stichting Leerplanontwikkeling in Enschede werkte ik aan een landelijk project rond samenvatten in de context van begrijpend en studerend lezen. Een onderzoeks- en lesprogramma voor het primair onderwijs.

Leraar basisonderwijs, Christelijke basisschool Prins Hendrik Lochem
(1999 – 2002)
Leraar basisonderwijs. Ik gaf les in de groepen 6, 7 en 8 en daarnaast studeerde ik onderwijskunde in Nijmegen. Na drie jaar nam ik samen met mijn groep leerlingen afscheid.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag