Werk

Met ongelooflijk veel plezier ben ik sinds 2018 jullie wethouder. Elke dag voel ik dat als eer, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Het meest trots ben ik op de actieve samenwerking met zoveel mensen in de gemeente en in de regio. Resultaten behalen we samen. Ik ben omringd met zoveel enthousiaste mensen. Onze positieve en vooruitstrevende grondhouding wordt gewaardeerd. En dat is niet voor niets.

Sociaal actief en progressief

Sinds ik mag stemmen, ben ik progressief en vooral ook sociaal-liberaal. Ik groeide op in Laren (Achterhoek). Het was een fijne tijd en in het dorp had ik van jongs af aan een actieve rol in het kerkelijke en verenigingsleven. In mijn jeugd kwam ik al veel in Doetinchem en ik deed er mijn hbo studie. Na mijn studietijd in Nijmegen kreeg ik in Doetinchem mijn baan en na wat jaren vonden mijn partner en ik een prachtige plek in het centrum van Doetinchem om te gaan wonen. We genieten erg van de stad en je kunt me vaak vinden bij de schouwburg, op het terras of hardlopend in de groene omgeving.

Verantwoordelijkheid nemen

Doetinchem is van oudsher een vrij behoudende gemeente. We lopen niet per se voorop als het gaat om diversiteit, verruiming openingstijden en energietransitie. Dit heeft wat mij betreft z’n voordelen, maar als we naar onze rol in de regio kijken dan redden we het niet met alleen kleine stapjes vooruit. Er komen steeds meer taken op de centrumgemeente af. Daarom kiezen we ervoor om verantwoordelijkheid te nemen.

Samen groeien in kwaliteit” is de coalitieagenda, van CDA, VVD, GBD, D66 en CU-SGP. Veel van de plannen die D66 in de verkiezingscampagne heeft beloofd, zijn opgenomen in die agenda.

In welk Doetinchem wil jij morgen wakker worden?

Het is tijd voor een politiek die niet uit gaat van gebaande paden, maar een blik op het Doetinchem van morgen. Er liggen flinke opgaven om Doetinchem verder te laten groeien als centrumstad in een groene omgeving. In mijn portefeuille zitten typische onderwerpen voor D66. Hoe werken we aan toekomstgericht onderwijs? Hoe versterken we een leven lang ontwikkelen en leren? Hoe vinden we voldoende mensen die het werk doen op de toekomstige arbeidsmarkt? Hoe brengt cultuur een nieuwe dimensie in het leven van mensen? Hoe dragen we bij aan diversiteit, de integratie van nieuwe Doetinchemmers en bestaanszekerheid voor iedereen? En een gezond leven voor alle inwoners, jong en oud? Dat zijn de onderwerpen waar ik me voor mag inzetten.

VNG

Sinds een aantal jaren maak ik deel uit van de commissie participatie, schuldhulpverlening en integratie van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten. Ik heb me voornamelijk gericht op inburgering en dan in het bijzonder de onderwijsroute. Ook heb ik me bezig gehouden met de zogenaamde tweeverdienersproblematiek, waarbij we kijken hoe gemeenten een bijdragen kunnen leveren aan het oplossen van een probleem dat het Rijk jarenlang voor zich uit heeft geschoven. Drijfveer voor mij is wat het voor inwoners betekent onder de aandacht te brengen in de gesprekken met de ministers van SZW.

Regio Achterhoek

Als voorzitter van de arbeidsmarktregio richt ik me voornamelijk op de inclusieve arbeidsmarkt en het leven lang ontwikkelen en leren van onze inwoners. Er is nog veel te bereiken samen met andere partijen. De samenwerking met het onderwijs, de werkgevers- en werknemersvertegenwoordiging en het UWV smaakt naar meer. Zelfs op provinciaal niveau hebben we een stap vooruit kunnen zetten met ons Gelrepact. Stiekem is de arbeidsmarktregio Achterhoek bij veel projecten voorloper. In de Achterhoek werken we aan een sluitende aanpak voor jongeren. De schooluitval is traditioneel laag en dat willen we zo houden. Jongeren die niet op school zitten, werken of een andere daginvulling hebben benaderen we actief. Zo doen we dat in de Achterhoek.

Persoonlijk

Wat betekent dit voor mijzelf? Ik wil realistisch zijn in wat ik doe, maar wat ik doe wil ik goed doen. Mijn persoonlijke uitdagingen liggen erin vanuit de goede relaties die ik heb nóg duidelijker koers en richting te bepalen met concretere resultaten.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag